Leergroep 4 is vandaag van start gegaan!

Home / Nieuws / Leergroep 4 is vandaag van start gegaan!
Leergroep 4 is vandaag van start gegaan!

De opleiding biedt ook ruimte aan een Community of Practice. Een community om ook na de opleiding  met de stof bezig te blijven en verder te ontwikkelen. Inmiddels is de 4e leergroep van start gegaan!

Ondertussen ontmoeten wij verdeeld over 4 leergroepen zo’n 40 collega’s die met elkaar leren. De huidige deelnemers aan onze leergroepen ervaren het als een rijkdom dat het leren van en met elkaar in dit concept zowel praktische, persoonlijke als conceptuele leereffecten heeft. Doordat we met elkaar verantwoordelijk zijn voor het benoemen van onderzoeksvragen, als ook voor de manier waarop we daarmee aan de slag gaan, voelt iedereen zich verantwoordelijk en betrokken.

Daarbij wordt een appèl gedaan op de ervaring van iedere deelnemer. Hierdoor leer je aan en van elkaar. Centraal staat het samen leren, op onderzoek uitgaan, het delen van associaties aan de hand van een leervraag die wellicht bij één deelnemer vandaan komt, maar van de groep is. Hierdoor ontstaat er een vrij zoeken met elkaar in elkaars bagage en de beschikbare theorie, waarbij eenieder leert en niemand verworden wordt tot het onderwerp (object) van het onderzoek.

Onze leergroepen zijn bedoeld voor ervaren begeleiders, supervisoren en coaches en oud deelnemers aan de opleiding Begeleiden voor Iedereen.

Wanneer een volgende leergroep van start gaat verschijnt hierover op deze plek informatie. Wil je ook graag deelnemen aan één van onze leergroepen en wil je er zeker van zijn dat je op de hoogte wordt gehouden van de start van de volgende groep? Stuur dan een bericht naar info@begeleidenvooriedereen.nl.