Afscheid Kitlyn

Home / Nieuws / Afscheid Kitlyn
Afscheid Kitlyn

Beste studenten en collega’s,

Met pijn in mijn hart neem ik afscheid van Kitlyn als docent bij onze opleiding “Coachen in de Transitionele ruimte”.

Drie jaar geleden besloot Kitlyn dat het tijd werd om de opleiding in de handen te leggen van een nieuwe generatie en is zij het aantal lessen dat zij gaf, gaan afbouwen. In het afgelopen schooljaar gaf zij in de huidige groepen van de opleiding Coachen in de Transitionele ruimte nog 4 dagdelen les. Zij heeft nu helaas aangegeven aan de nieuwe groep geen les meer te gaan geven. Dat vind ik natuurlijk heel jammer, maar ook goed te begrijpen en passend bij haar eerdere besluit.

Maar in dit kader en in lijn met ons gedachtengoed is dit ook een mooi moment om stil te staan bij de geschiedenis van de opleiding. In 2012 hadden Kitlyn en ik het idee om een coachopleiding te starten waarin o.a. nadrukkelijk aandacht zou zijn voor in- en uitsluitingsmechanisme zodat coaches opgeleid zouden worden, die in staat zijn iedereen, ongeacht culturele achtergrond en klasse, te coachen. Samen hebben wij hard gewerkt om deze opleiding te ontwikkelen. Vanaf dat moment hebben wij 3 jaar iedere les in de opleiding samen gegeven om zo te ontdekken wat ertoe doet. De opbrengst van deze zoektocht is vervolgens mooi beschreven in ons boek, Begeleiden voor Iedereen. Dit gedachtegoed is verankerd in de identiteit van Begeleiden voor Iedereen als opleidingsbedrijf en netwerkorganisatie en blijft de belangrijkste pijler van de opleiding. Dit is te danken aan de enorme betrokkenheid en de wijsheid van Kitlyn en de lessen die zij al onze nieuwe docenten heeft meegegeven. De nieuwe generatie docenten in onze opleidingen zijn allemaal op hun eigen manier verbonden en bevlogen geraakt aan onze manier van kijken naar begeleiden.

Ondertussen heeft Kitlyn naast haar werk voor de coachopleiding, niet stil gezeten. Zij heeft het idee van een Beschermjassenhuis uitgewerkt. Ook van die zoektocht mocht ik deel uitmaken. En dit wordt beschreven in een boek dat in november uitkomt. Daarnaast geeft Kitlyn veel opleidingen, workshops en lezingen (zie www.beschermjassen.nl). Kitlyn blijft altijd in onze opleidingen verankerd en aan ons verbonden. Al is het alleen maar omdat Kitlyn en ik hebben afgesproken zeer regelmatig met elkaar te spreken, natuurlijk het liefst bij lekker eten. Dit om elkaar te blijven scherp te houden en het gedachte goed uit te blijven dragen.

Ik zal, samen met Tamara en alle andere docenten en supervisoren die zich ondertussen hebben aangesloten bij de vier mooie opleiding die ons opleidingsbedrijf telt, zorgen dat ook in de komende jaren het gedachtengoed levend blijft.

Kitlyn, heel erg bedankt voor alles en veel succes met jouw beschermhuizen.

Lieve groet

Albert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *