Wat doe je eigenlijk als teamcoach?

Home / Nieuws / Wat doe je eigenlijk als teamcoach?
Wat doe je eigenlijk als teamcoach?

Docenten van Begeleiden voor Iedereen zijn behalve onderwijzer, ook allen actief in diverse coachpraktijken. Van één van hen brengen we een dag in beeld tijdens haar werk als teamcoach.
Voor een afdeling, waarin drie verschillende expertises zijn ondergebracht, is zij samen met teamleden op zoek gegaan naar wat hen drijft, wat hun opvattingen zijn en wat zij in hun gedrag laten zien. De leidinggevende van de afdeling vervulde de rol van tweede teamcoach. Gezien de wensen van het team, de aard van de leidinggevende en de sfeer op de afdeling, paste deze manier van werken heel goed. Vooraf had onze docent dit besproken en voorbereid in samenspraak met het team en de leidinggevende. Daardoor bleef de groep eigenaar van het proces.

 

Wat een mooie opbrengst. Door met elkaar verschillende uitdagingen/puzzels/opdrachten aan te gaan en hierop te evalueren, vond het team precies wat voor hen geldt en telt. Deze opbrengst werd vervolgens ter plekke door de jongens van Flatland, samen met de afdeling, uitgetekend.
(klik op de afbeelding voor vergroting)

De dag eindigde met een gevoel van Samen, Plezier en Betrokkenheid. En met een duidelijk beeld van waar de afdeling van is en waar zij graag nog verder aan wil werken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *